Jak nosit šátky a šály?

Jak nosit šátky a šály?


Štítky: ,

Sponzorované odkazy:



Máme tu podzim a k podzimu patří šátky a šály. Spousta žen se šátkem, čí šálou snaží oživit podzimní jednobarevné kabátky a svetry, je však celá řada dam, které se zajímavě uvázanému šátku brání, protože neví, jak šátek povznést na módní doplněk a používají jej pouze jako praktickou věc.

Je to ovšem škoda. Šátky jsou vaším atraktivním módním doplňkem. Jsou tak univerzální, že je lze nosit v každém ročním období, příležitosti nebo v jakémkoli oblečení. Ať už k běžnému nebo elegantnímu oblečení.

girl-2617159_1280

Inspirujte se kravatou

Tzv. Ascot styl nošení šátku je skvělým způsobem, jak ozdobit formální oděvy, či halenky. Jak na to? Uvažte si šátek stejně, jako byste měla kravatu. Jednoduché, ale velice efektivní.

Mašle

Umělý šátek s mašlí je skvělý pro otevřené výstřihy. Podlouhlý šátek na krk je to, co budete potřebovat. Nejprve si na šálku uvažte volný uzel a uzel dejte těsně pod bradu. Konce šátku překřižte za krkem a pak konce opět přiveďte dopředu. Vložte konce šátku na volný uzel a ujistěte se, že jsou v opačných směrech. Nakonec konce pohodlně utáhněte.

clothing-3255414_1280

Francouzský twist

Francouzský twist je ideální pro saka nebo obleky. Nejprve musíte šátek podélně složit. Dejte si ho kolem krku a konce shoďte před sebe. Nyní obtočte a překřižte konce kolem krku a vytáhněte je dopředu. Udělejte uzel a otočte jej na jednu stranu.

Falešný uzel

Falešný uzel je skvělý pro neformální nebo poloformální oblečení. Nejprve dejte šátek kolem krku a všechny konce přesuňte dopředu. Udělejte volný uzel na pravém konci šátku a poté vložte levý konec do volného uzlu. Zatáhněte za levý konec šátku a vyvažte délky konců. Uzel upravte tak, že jej trochu utáhnete.

V jednoduchosti je krása

Prostě a jednoduše šátek klasicky uvažte. Pro efekt můžete jeden konec nenápadně připevnit k ramenu.

Evropský klasický vzhled

Přeložte šátek do kříže a nechte ho viset na krku. Na jedné straně je přeložený konec a na druhé straně jsou volné konce. Vložte volné konce do otvoru v přeloženém konci a utáhněte šátek podle potřeby. K tomuto stylu se hodí jakýkoli typ šátku. A vypadá skvěle v kombinaci snad s jakýmkoliv oblečením.

scarf-281442_1280

Nedbalý šátek

Šátek můžete nechat volně viset kolem krku. Toto je nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak nosit šátek neformálně. Pro tento vzhled použijte tmavě barevné a potištěné šátky.

Nezvyklé nošení šátku

Šátek nemusíte nosit jenom kolem krku, ale také kolem hlavy jako filmové hvězdy sedmdesátých let, z většího šátku si můžete vytvořit i top, fantazii se meze nekladou.